Werken op de fiscale afdeling van Actan

Sinds juli 2017 ben ik werkzaam op de fiscale afdeling als Junior Belastingadviseur. Een leuke functie met een afwisselend takenpakket. 

Het bestrijkt meerdere belastinggebieden zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en erf- en schenkbelasting.

Dat betekent dat ik op een dag meerdere facetten behandel en niet hoef te focussen op één ding. Dat maakt het interessant. Onze fiscale afdeling bestaat op dit moment uit 6 personen en onze klantenkring bestaat met name uit ondernemers in het MKB-segment.

Wat ik fijn vind, is de goede communicatie. We hebben relatief vaak besprekingen. Eén keer in de twee weken vindt er vaktechnisch overleg plaats. Dan bespreken we onder andere vakliteratuur. Naast het vakinhoudelijke leer ik hier ook wat het inhoudt om een vergadering voor te zitten. Het voorzitterschap van het vaktechnisch overleg rouleert namelijk. Daarnaast heb ik wekelijks werkoverleg met een collega om alle aangiften en dergelijke te bespreken.

Naast aangiften houd ik mij ook bezig met ondersteunende advies werkzaamheden, zoals het voorbereiden van overeenkomsten en het uitzoeken van vragen, bijvoorbeeld of bepaalde kosten aftrekbaar zijn.

Wat ik leuk vind aan werken bij Actan? Actan is een middelgroot bedrijf, waardoor je iedereen kent. Je kan altijd makkelijk bij iemand anders naar binnen lopen om iets na te vragen of om een praatje te maken. En ook niet onbelangrijk: er is voldoende aandacht voor ontspanning.

Wij spelen tussen de bedrijven door graag een potje tafeltennis of airhockey. Daar maken we altijd een competitie van. Buiten kantoortijden hebben wij geregeld leuke activiteiten zoals bavarian curling en strandspelen. Binnenkort doe ik samen met een aantal collega’s als bedrijfsteam mee met de Grachtenloop in Haarlem.

Verder biedt Actan de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door het volgen van cursussen en opleidingen. Hierbij heb je veel vrijheid en mag je in hoge mate zelf bepalen welke opleidingen jij wilt volgen. Ik heb bijvoorbeeld verschillende vakken aan de universiteit kunnen volgen op vakgebieden die ik tijdens mijn studie niet heb behandeld. Door deze hoge mate van vrijheid ben je regisseur van je eigen groei.

Thom Voorn

E. thom.voorn@actan.nl
T. +31 20 653 21 00