Terugblik Actan Academy 2018

Werken bij Actan betekent werken op een kantoor waar persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers voorop staat. Dit uit zich bijvoorbeeld in de goede studiefaciliteit en de recente invulling van onze vacature van HR Business Partner. Maar dat is niet alles. Op landgoed Het Hof in Bergen vond 2 oktober de eerste editie van de Actan Academy plaats. 

Werken bij Actan betekent werken op een kantoor waar persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers voorop staat. Dit uit zich bijvoorbeeld in de goede studiefaciliteit en de recente invulling van onze vacature van HR Business Partner. Maar dat is niet alles. Op landgoed Het Hof in Bergen vond 2 oktober de eerste editie van de Actan Academy plaats. Een inspirerende omgeving waarbij wij met het gehele personeel bijeen kwamen om leerzame, interactieve trainingen bij ervaren docenten te volgen. Het aanbod bestond uit zes uiteenlopende resultaatgerichte trainingen waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Mike: ''Ik had gekozen voor de cursus projectmanagement. Vanuit mijn functie als Senior Assistent Accountant in de auditpraktijk kom ik steeds vaker in een aansturende rol terecht, waarbij van mij verwacht wordt dat ik zaken goed kan organiseren en managen. De controleopdrachten die wij bij onze klanten uitvoeren kun je daarnaast prima als projecten beschouwen. Hoe opereer je efficiënt binnen een project? Hoe kun je projectmatig en effectief samenwerken? Dit zijn vragen die ik deze dag, op een leuke en interactieve manier, beantwoord heb gekregen.

Daarnaast heb ik ook inzicht verkregen in de verschillen die er kunnen zijn in de personen die in een project werken. Bij de uitvoering van controles werken we in teams, waarbij een goede rolverdeling essentieel is. Door middel van het maken van persoonlijkheidstesten hebben we hier aan de hand van de 9 teamrollen van Belbin bij stilgestaan.''

Yassir: ''De training die ik gevolgd heb is persoonlijk leiderschap. Het is grappig om je opeens bewust te worden van dagelijkse, vanzelfsprekende zaken. Hoe vaak geef en krijg je complimenten en hoe doe je dat? Wat is een prettige manier om feedback aan iemand te geven? Hoe kan ik prioriteiten stellen? En hoe kan ik mijn beschikbare tijd managen?

Bij de cursus heb ik geleerd hoe je het beste een boodschap kunt overbrengen. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om je in te leven in de ander wanneer je feedback aan iemand geeft. Daarnaast heb ik ook geleerd om prioriteiten te stellen en mijn beschikbare tijd beter in te delen. Het is leerzaam om de dagelijkse praktijk eens uit te stappen en met zo’n cursus goed naar jezelf te kijken. Bovendien leer je ook nog eens je collega’s beter kennen!''

Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. We zien uit naar de volgende cursussen van de Actan Academy!

Mike Groot                                       
Controleleider 

E. mike.groot@actan.nl
T. +31 6 31 74 16 71

 

Yassir Rassir 
Sr. Assistent Accountant

E. yassir.rassir@actan.nl
T. +31 20 635 21 00